RenkliDusler
Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker hayli tatlı istemezsen 1.5 su bardağı ülkü
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı 200 ml süt
- 1 su bardağı 200 ml sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu
- 1 su bardağından biraz fazla portakal suyu
- 3 su bardağı un duruma değişiklik gösterebilir
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtalarımızı şekerimizi rengi değişe kadar karıştırıyoruz. Süt, sıvı yağ ekliyoruz, yeniden karışıp portakal rendesi ve suyunu ek edelim.
- Son olarak kabartma tozu vanilyamızı unumuzu ekleyip, yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküyoruz ve pişirmeye hazırız.
- Pişirme yolu, evvelde ısıtılmış olduğumuz fırınımıza alt üst 175 180 derece alt üst fanlı olarak 35 dk ayarlayıp fırın kapağını açmadan pişirelim.
- çabucak sonrasında dk bittikten daha sonra 5 dk yahut göz sonucu yalnızca üst fanimiz açık olarak pişiyoruz ve fırından çıkarıp mis üzere kokan kekimizi servis hazırlayabilirsiniz afiyet olsun .