RenkliDusler
Active member
Portakallı Revani Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 ,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi (Rendenin ince kısmıyla)
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4,5 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbetimizi yapalım soğuması lazım. Şerbet kaynamaya başlayınca limon damlatıp 10 dakika daha kaynatıp soğumaya alalım.
- Kek hamuru için evvel şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
- Tüm gereçleri ekleyip son olarak portakalımızı rendeleyip (rendenin ince tarafıyla ve yalnızca turuncu kısmını) yağladığımız uygun borcama alalım.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dakikada oluyor.
- Fırından çıkan tatlının birinci sıcağı çıkınca soğuk yada ılık şerbetimizi gezdirelim.
- Şerbet birinci vakit içinderda fazlaca görünür lakin, tam geliyor. Biraz yavaşça sallayın çeker. Azar azar gezdirin. Hepsini birden aktarmayın.
- En az 4-5 saat bekletin şerbeti çeksin. daha sonra süsleyip servis edebilirsiniz. ????????????????????????????????Afiyet olsun ????????????????????????