RenkliDusler
Active member
Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek Tanımı İçin Gereçler
Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bardağı un
Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında olan yumurtaları ve şekeri mikserle rengi açılana kadar çırpalım.
- Üstüne sıvı yağ süt ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- daha sonra üstüne portakal kabuğu rendesini vanilin, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- çabucak sonrasında kalıbınıza ekleyip önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Benim fırınım en geç 40 dakika da tam istediğim kıvama getiriyor. Sizler de kürdan testiyle yarım saat geçtikten daha sonra dilediğiniz vakit denetim edip fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.