Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı un
Çay bardağı eski bardaklar 100 ml olan. Su bardağı da klasik bardaklardan 200 ml ölçüsünde


Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Oda ısısında olan yumurtaları ve şekeri mikserle rengi açılana kadar çırpalım.
  2. Üstüne sıvı yağ süt ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. daha sonra üstüne portakal kabuğu rendesini vanilin, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  4. çabucak sonrasında kalıbınıza ekleyip önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  5. Benim fırınım en geç 40 dakika da tam istediğim kıvama getiriyor. Sizler de kürdan testiyle yarım saat geçtikten daha sonra dilediğiniz vakit denetim edip fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Tarçınlı Zerdeçallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst