RenkliDusler
Active member
Pratik Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Çırptıktan daha sonra öteki materyalleri ek edip karıştırıyoruz, hazırladığımız karışımı yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kek pişerken bu muhallebiyi hazırlayalım süt şeker ve nişastayı bir tencereye koyup ocağa alalım.
- Çırpma teli sayesinde karıştırarak pişirelim. Ortada keki denetim etmeyi unutmayın ki yanmasın???? muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım pişen kekimizi üzerine sıcakken dökelim soğumaya bırakalım.
- Vişne sosunun bütün materyallerin tencereye koyup ocağa alalım çırpma teli sayesinde karıştırarak pişirelim.
- Hazırladığımız sosu muhallebimiz üzerine dökelim soğumaya bırakalım.
- Dolapta 3 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun.