Pratik Pasta

RenkliDusler

Active member
Pratik Pasta Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
Vişne sos;

  • 3.5 su bardağı vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Pratik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Çırptıktan daha sonra öteki materyalleri ek edip karıştırıyoruz, hazırladığımız karışımı yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
  2. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  3. Kek pişerken bu muhallebiyi hazırlayalım süt şeker ve nişastayı bir tencereye koyup ocağa alalım.
  4. Çırpma teli sayesinde karıştırarak pişirelim. Ortada keki denetim etmeyi unutmayın ki yanmasın???? muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım pişen kekimizi üzerine sıcakken dökelim soğumaya bırakalım.
  5. Vişne sosunun bütün materyallerin tencereye koyup ocağa alalım çırpma teli sayesinde karıştırarak pişirelim.
  6. Hazırladığımız sosu muhallebimiz üzerine dökelim soğumaya bırakalım.
  7. Dolapta 3 saat dinlendirdikten daha sonra servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun.
Pratik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst