RenkliDusler
Active member
Pratik Yılbaşı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 14 adet kare milföy
- 100 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı bütün ceviz
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Kayısı reçeli
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföyler dışarıda bekletilip yumuşak hale getirilir. Çikolatalar dikey kesitler halinde kesilir.
- Cevizler ortadan ikiye kesilir. Milföy hamuru açılır ortasına dikey olarak materyaller yerleştirilir genişçe bir rulo yapılır.
- İki ağzı sıkıca kapatılır çatalla bastırılır. Zıt olarak tepsiye yerleştirilir kürdan sayesinde rulolarda delikler açılır.
- Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında yavaşça kızarana kadar pişirilir. Fırının kapağı yavaşça aralanıp 5 dakika bekletilir.
- sonrasındasında fırından çıkarılır üzerlerine kayısı reçeli sürülür ve çokça pudra şekeri serpilip servis edilir. Afiyet olsun.