RenkliDusler
Active member
Profiterol (Pofidik Hamuru Ve Dolu Dolu Kremasıyla) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilin
- 1 paket hazır çikolata sosu
- süt
Not EkleTanımı Yazdır
- özetlemek gerekirse tanım şu biçimde, hamuru için su,şeker ve margarin karışımı eritilir fokurdayınca un eklenip daima ezerek hamur toparlanır ve soğumaya bırakılır.
- Kreması için süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısı pişirilir kaynadıktan üç boyutluakika daha sonra ocağın altı kapatılır vanilin ve margarin eklenir. Orta ara karıştırılarak soğutulur.
- Hazır çikolata sosumuz paketin üstündeki tarife göre hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamurumuz el yakmayacak sıcaklığa gelince yumurtalar teker teker eklenip 2şer dakika mikserle çırpılır.
- Hamur sıkma torbasına alınıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye küçük topcuklar halinde sıkılır.
- Üstlerindeki sivri noktalar elimizi ıslatarak düzeltilir.
- 15 dakika dinlenen hamurlar önce ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir.
- Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan krema enjektörle hamurların içine sıkılır ve üzerine çikolata sosu dökülür.Ve mükemmel lezzetli profiterolümüz hazır. Deneyen herkese afiyet olsun ????