Profiterol

RenkliDusler

Active member
Profiterol Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı saralle
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için yağ ve su ocağa alınır .
  2. Yağ eriyince un eklenir karıştırılır.
  3. 1-2 dk bu biçimde pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  4. Soğuyan hamura birer birer yumurtalar eklenir, birini uygunca hamura yedirmeden öbür yumurta konmaz.
  5. Hepsini tek tek hamura karıştırıp tatlı kaşığı ile hamur tepsiye dizilir.
  6. 190°de 1 saat pişirilir ,içleri düzgünce kuruması lazım.
  7. Krema gereçleri tencereye alınır, kaynayıncaya kadar karıştırılır .
  8. Kaynayınca vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
  9. Çikolata sosuda birebir biçimde tencereye alınan gereçler kaynayana kadar karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
  10. Bütün materyal soğuyunca hamurların içi bıçakla açılarak sıkma torbasındaki krema içlerine sıkılır, tabaklara dizilir .
  11. En son üzerine çikolata sosu gezdirilir afiyet olsun ????.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst