RenkliDusler
Active member
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı saralle
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için yağ ve su ocağa alınır .
- Yağ eriyince un eklenir karıştırılır.
- 1-2 dk bu biçimde pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura birer birer yumurtalar eklenir, birini uygunca hamura yedirmeden öbür yumurta konmaz.
- Hepsini tek tek hamura karıştırıp tatlı kaşığı ile hamur tepsiye dizilir.
- 190°de 1 saat pişirilir ,içleri düzgünce kuruması lazım.
- Krema gereçleri tencereye alınır, kaynayıncaya kadar karıştırılır .
- Kaynayınca vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
- Çikolata sosuda birebir biçimde tencereye alınan gereçler kaynayana kadar karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
- Bütün materyal soğuyunca hamurların içi bıçakla açılarak sıkma torbasındaki krema içlerine sıkılır, tabaklara dizilir .
- En son üzerine çikolata sosu gezdirilir afiyet olsun ????.