RenkliDusler
Active member
Red Kadife Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için ️
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için ️
- ️4 orta uzunluk yumurta
- ️1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- ️1 su bardak sıvı yağ
- ️1 su bardağı süt
- ️1 yemek kaşığı kakao
- ️2,5 su bardağı un
- ️1 adet vanilya ve kabartma tozu
- ️1 tepeleme çay kaşığı kırmızı besin boyası (Eğer besin boyası kullanmayacaksınız kakaoyu 2 kaşık kullanın)
- ️3 su bardak süt
- ️1 çay bardağı şeker
- ️1,5 tepeleme yemek kaşığı un
- ️2,5 tepelemeye yemek kaşığı nişasta
- ️1 adet yumurta sarısı
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️1 adet vanilya
- ️1 poşet krem şanti
- 4-5 adet muz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
- Akabinde sıvı materyalleri ekleyin karıştırın.
- Kuru materyallerin hepsini eleyerek ekleyin (unu denetimli ekleyin markaya göre değişebilir).
- Tel çırpıcı ile karıştırın yumurtanın sönmemesi ve kekin kabarması için, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
- Evvelden ısıtılmış 160derecede pişirin, kurdan testi yapıp fırından çıkarın.
- Krema yapılışı için.Tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp topaklanmaması için devamlı karıştırın.
- Kaynatıp kıvam aldıktan daha sonra ocağı kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyin soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya krem santi ekleyip çırpın.
- Pişen keki soğuduktan daha sonra bir kaşık sayesinde ortasını boşaltın ve yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın.
- Kremadan az birşey sürüp ister bütün ister ikiye bölünmüş muzları dizin, ortasına isteğe bağlı damla çikolata serpin.
- Kalan kremayı üzerine ekleyip bombeli olacak biçimde düzeltin.
- Ayırdığımız kekleri blendirdan geçirip kremanın üzerini kapatın.