Red Kadife Pasta

RenkliDusler

Active member
Red Kadife Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için ️

  • ️4 orta uzunluk yumurta
  • ️1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • ️1 su bardak sıvı yağ
  • ️1 su bardağı süt
  • ️1 yemek kaşığı kakao
  • ️2,5 su bardağı un
  • ️1 adet vanilya ve kabartma tozu
  • ️1 tepeleme çay kaşığı kırmızı besin boyası (Eğer besin boyası kullanmayacaksınız kakaoyu 2 kaşık kullanın)
Kreması için

  • ️3 su bardak süt
  • ️1 çay bardağı şeker
  • ️1,5 tepeleme yemek kaşığı un
  • ️2,5 tepelemeye yemek kaşığı nişasta
  • ️1 adet yumurta sarısı
  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️1 adet vanilya
  • ️1 poşet krem şanti
Kekin ortasına

  • 4-5 adet muz
Red Kadife Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
  2. Akabinde sıvı materyalleri ekleyin karıştırın.
  3. Kuru materyallerin hepsini eleyerek ekleyin (unu denetimli ekleyin markaya göre değişebilir).
  4. Tel çırpıcı ile karıştırın yumurtanın sönmemesi ve kekin kabarması için, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
  5. Evvelden ısıtılmış 160derecede pişirin, kurdan testi yapıp fırından çıkarın.
  6. Krema yapılışı için.Tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp topaklanmaması için devamlı karıştırın.
  7. Kaynatıp kıvam aldıktan daha sonra ocağı kapatıp tereyağ ve vanilya ekleyin soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan kremaya krem santi ekleyip çırpın.
  9. Pişen keki soğuduktan daha sonra bir kaşık sayesinde ortasını boşaltın ve yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın.
  10. Kremadan az birşey sürüp ister bütün ister ikiye bölünmüş muzları dizin, ortasına isteğe bağlı damla çikolata serpin.
  11. Kalan kremayı üzerine ekleyip bombeli olacak biçimde düzeltin.
  12. Ayırdığımız kekleri blendirdan geçirip kremanın üzerini kapatın.
Red Kadife Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst