RenkliDusler
Active member
Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı+1su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel pandispanya hazırlanır yumurta akları bir çimdik tuzla kar haline getirilir.
- Yumurta akları tek tek eklenerek spatula sayesinde köpüğü sönmeden karıştırılır, ılık su eklenir. Un, kabartma tozu, vanilin eklenerek hafifçeçe karıştırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirilir fırından çıkan kek sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirilip pak bir beze sarılarak kırılmadan biçim alması sağlanır.
- Muhallebinin materyalleri uygun tencereye alınır, kaynayana kadar daima karıştırılır. Göz göz olan muhallebi ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- 1 paket kremşanti ve soğuk süt çırpılır ağır kıvam elde edilir.
- Soğuyan pandispanya açılır, yağlı kağıttan ayrılır, servis tabağına alınır muhallebi içine eklenip rulo haline getirilir üzerine kremşanti sürülüp istenilen biçimde sürülür.