RenkliDusler
Active member
Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1.5 çay bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı un
- Bir tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket kakaolu kremşanti
- Muz
- Damla çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtanın beyazını ve sarısını ayıralım,beyazını bir cimdik tuz ile köpürüp katılaşana kadar çırpalım.
- Sarısını şeker,su,vanilya ile rengi açılıp köpürene kadar çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- sonrasındasında çırptığımız yumurtanın beyazını 3 seferde ekleyelim( püf noktası yumurtayı söndürmeden yapmak).
- 180 derece ısıttığımız fırında 10 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan daha sonra sıcak rulo haline getiriyoruz.
- Krema için süt, un,nişasta,şekeri güzelce çırpıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
- Soğuduktan daha sonra 1 paket kremşantimizi ekleyelim ben kakaolu kullandım siz sadede kullanabilirsiniz.
- Rulo haline getirdiğimiz pandispanyamızı süt ile ıslatıp kremamızı üzerine sürelim muz ve damla çikolatamızı ekleyelim yinedan rulo haline getirelim.
- Ben kremanın birazını ayırıp üstüne sürdüm siz isterseniz 1 paket krem şanti ile süleyebilirsiniz ????.