Şambali

RenkliDusler

Active member
Şambali Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Süslemek için

  • Kavrulmuş badem yada fıstık
Şambali Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbetimizi evvela kaynatıyoruz; ılık olması gerekir.
  2. Yoğurt ve şekeri 3 dakika kadar karıştırdım.
  3. Gerisinden irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekledim.
  4. Yumuşak olan hamuru yağladığım borcamın üzerine döktüm.
  5. Sırasıyla badem/fıstık diziyoruz (Bende olmadığı için sade yaptım????)
  6. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.
  7. Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı geçince ılık şerbeti yavaşça üzerine döktüm. Dinlendikten daha sonra afiyetle yiyoruz????. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun????
 
Üst