RenkliDusler
Active member
Şambali Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Kavrulmuş badem yada fıstık
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetimizi evvela kaynatıyoruz; ılık olması gerekir.
- Yoğurt ve şekeri 3 dakika kadar karıştırdım.
- Gerisinden irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekledim.
- Yumuşak olan hamuru yağladığım borcamın üzerine döktüm.
- Sırasıyla badem/fıstık diziyoruz (Bende olmadığı için sade yaptım????)
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.
- Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı geçince ılık şerbeti yavaşça üzerine döktüm. Dinlendikten daha sonra afiyetle yiyoruz????. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun????