RenkliDusler
Active member
Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı paket yağ
- 1 su bardağı su
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir litre sütü, unu, şekeri, kakaoyu tencereye alıp gözgöz olana kadar pişiriyoruz.
- ondan sonrasında ocaktan alıyoruz, karşılaşınca içine bir paket vanilya ve yağımızı da katıp yağ için de eriyene kadar çırpıyoruz.
- Tepsiye hindistan cevizini eşit biçimde yayıp muhallebimizi üstüne döküyoruz, spatulayla heryerini eşit biçimde düzlüyoruz ve dolaba atıyoruz.
- Bir saat soğuduktan daha sonra alıp kremşantiyi çırpıp onuda üzerine yayıyoruz eşit bir biçimde yine dolaba atıp dört beş saat kadar dinlendiriyoruz.
- sonrasındasında alıp kesiyoruz, sarıyoruz. İstediğiniz gibide üzerini süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.