Saray Sarması

RenkliDusler

Active member
Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı paket yağ
Üzeri için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 paket kremşanti
Altı için;

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir litre sütü, unu, şekeri, kakaoyu tencereye alıp gözgöz olana kadar pişiriyoruz.
  2. ondan sonrasında ocaktan alıyoruz, karşılaşınca içine bir paket vanilya ve yağımızı da katıp yağ için de eriyene kadar çırpıyoruz.
  3. Tepsiye hindistan cevizini eşit biçimde yayıp muhallebimizi üstüne döküyoruz, spatulayla heryerini eşit biçimde düzlüyoruz ve dolaba atıyoruz.
  4. Bir saat soğuduktan daha sonra alıp kremşantiyi çırpıp onuda üzerine yayıyoruz eşit bir biçimde yine dolaba atıp dört beş saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. sonrasındasında alıp kesiyoruz, sarıyoruz. İstediğiniz gibide üzerini süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst