RenkliDusler
Active member
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut (margarin)
- Tepsinin tabanı için 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket krem șanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım su bardağı ceviz yahut fındık içi
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, un, toz şeker, kakao, vanilyayı ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 5 dk daha pişirip ocaktan alalım.
- İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Dikdörtgen borcama 2,5 su bardağı hindistan cevizi eşit bir biçimde her yerine yayalım.
- Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
- Üzerine 1 su bardağı süt ile krem șantiyi mikserle çırpalım ve muhallebinin üzerine yayalım.
- 4,5 saat soğuması için buzdolabına bırakalım.
- Servis edeceğiniz vakit istediğiniz büyüklükte kesip servis edin. Afiyetler olsun.