RenkliDusler
Active member
Şeftali Soslu Kup Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 3 adet şeftali (kabukları soyulmuş küp küp doğranmış)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için vanilya ve krem şanti hariç öteki gereçleri ocağa alıp çırparak pişirelim.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebinin içine krem şanti ekleyip çırpalım.
- Sosu için doğranmış şeftalileri bir tencereye alıp şekerini ekleyelim ve altını açarak şekeri eritelim.
- Şeker eridikten daha sonra limon suyunu tereyağını az suda çırpılmış nişasta eklenerek süratli hızlı karıştıralım.
- Son olarak su eklenerek şeftalileri ezmeden karıştırarak 3-4 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kupların altına muhallebi üzerine sos dökerek dinlendirip servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun