Şeftali Soslu Kup Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Şeftali Soslu Kup Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şeftalili sosu için;

  • 3 adet şeftali (kabukları soyulmuş küp küp doğranmış)
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağ
Şeftali Soslu Kup Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Muhallebisi için vanilya ve krem şanti hariç öteki gereçleri ocağa alıp çırparak pişirelim.
  2. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyan muhallebinin içine krem şanti ekleyip çırpalım.
  4. Sosu için doğranmış şeftalileri bir tencereye alıp şekerini ekleyelim ve altını açarak şekeri eritelim.
  5. Şeker eridikten daha sonra limon suyunu tereyağını az suda çırpılmış nişasta eklenerek süratli hızlı karıştıralım.
  6. Son olarak su eklenerek şeftalileri ezmeden karıştırarak 3-4 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  7. Kupların altına muhallebi üzerine sos dökerek dinlendirip servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
    ❤
    .
 
Üst