RenkliDusler
Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri karıştır kulak göğsü. Yumuşaklığında hamur elde et. Unu denetimli ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarla bastır üzerine fındık koy.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişir.
- Tatlılar sıcak şerbet soğuk eklenecek.
- Fırından çıktıktan beş dakika daha sonra dökün kıyırlık kıvamında olsun. Afiyet olsun.