Şekerpare

RenkliDusler

Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm materyalleri karıştır kulak göğsü. Yumuşaklığında hamur elde et. Unu denetimli ekleyin.
  2. Ceviz büyüklüğünde yuvarla bastır üzerine fındık koy.
  3. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişir.
  4. Tatlılar sıcak şerbet soğuk eklenecek.
  5. Fırından çıktıktan beş dakika daha sonra dökün kıyırlık kıvamında olsun. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst