Şekerpare

RenkliDusler

Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 175 gram oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağından bir parmak eksik un (Unu azar azar eklemekte yarar var kulak göğsü kıvamına gelince un eklemeyi bırakabilirsiniz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel tatlının şerbeti hazırlanır.Şeker ve su tencereye eklenip kaynamaya başladıktan daha sonra 15 dk orta ateşte kaynatılıp ılımaya bırakılır.
  2. Bütün gereçler uygun kaba alınarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  3. Küçük modüller alınarak yuvarlanır üstlerine fındık bastırılarak 180 derece fırında 25 dk düzgünce kızartılır
  4. Piştikten daha sonra tatlı da ılınmak üzere kenara alınır.
  5. Ilınan şekerpareye ılınan şerbet dökülür.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst