RenkliDusler
Active member
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba herkese, yıllardır yaptığım favori tatlımız olan şeker parenin tanımını sizinle paylaşmak istedim. ????.
- 2 adet yumurta akı
- 120 gram margarin (oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı limon rendesi
- Aldığı kadar un
- Fıstık ezmesi yahut ceviz
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- İnce bir dilim limon
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba herkese, yıllardır yaptığım favori tatlımız olan şeker parenin tanımını sizinle paylaşmak istedim. ????.
- Öncelikle şerbet için tenceremize su ve şeker alalım evvel eritelim şekeri daha sonra ocağa alalım.
- sonrasındasında kaynayınca ince dilim limonu atıp 15 dk kaynatın. Çok koyu bir şerbet olmasın. ????( ben şerbeti akşamdan yapmıştım. ).
- Başka yandan yoğurma kabına;Yumurta akını, margarini, sıvı yağı, pudra şekeri, limon rendesi, vanilya ve kabartmatozu, irmik ekleyip güzelce karıştırıp daha sonra dikkatli halde unu ek edip kulak göğsü kıvamına gelmeli.
- Elinizle istediğiniz formu verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
- 190 derece de, pişirin. Alt üst pembeleşsin.
- Fırından çıkan şeker pareler en az 5 dk dinlenip şerbeti dökülür. yavaşça çeken şerbetler, isteğiniz üzerine yeniden dökebilirsiniz.
- Şerbetler koyulunca üzerini süsleyin. Afiyet olsun size ????️????
Not : ceviz büyüklüğü kadar.
Not: şerbet soğuk olmalı.
Not : her fırın başkadır, benim fırın 20 dk pişirdi.