Şekerpare

RenkliDusler

Active member
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta akı
  • 120 gram margarin (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı limon rendesi
  • Aldığı kadar un
Üzeri için ;

  • Fıstık ezmesi yahut ceviz
Şerbet ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • İnce bir dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhaba herkese, yıllardır yaptığım favori tatlımız olan şeker parenin tanımını sizinle paylaşmak istedim. ????.

  1. Öncelikle şerbet için tenceremize su ve şeker alalım evvel eritelim şekeri daha sonra ocağa alalım.
  2. sonrasındasında kaynayınca ince dilim limonu atıp 15 dk kaynatın. Çok koyu bir şerbet olmasın. ????( ben şerbeti akşamdan yapmıştım. ).
  3. Başka yandan yoğurma kabına;Yumurta akını, margarini, sıvı yağı, pudra şekeri, limon rendesi, vanilya ve kabartmatozu, irmik ekleyip güzelce karıştırıp daha sonra dikkatli halde unu ek edip kulak göğsü kıvamına gelmeli.
  4. Elinizle istediğiniz formu verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
  5. 190 derece de, pişirin. Alt üst pembeleşsin.
  6. Fırından çıkan şeker pareler en az 5 dk dinlenip şerbeti dökülür. yavaşça çeken şerbetler, isteğiniz üzerine yeniden dökebilirsiniz.
  7. Şerbetler koyulunca üzerini süsleyin. Afiyet olsun size ????️????
    Not : ceviz büyüklüğü kadar.
    Not: şerbet soğuk olmalı.
    Not : her fırın başkadır, benim fırın 20 dk pişirdi.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst