RenkliDusler
Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)
- 200 gr margarin yahut tereyağı
- 1 fincan süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik irmik
- 3 bardak kadar un
- 3,5 bardak şeker
- 4 bardak su
- 3 4 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetten başlıyoruz. Şeker ve suyu ocağa alalım 10-15 dakika kaynadıktan daha sonra limon suyunu damlatıp ocağı kapatalım.
- Un ve irmik hariç yumuşak gereçler karıştıralım irmik ve unda eklenip yoğrulur epey yumuşak olmayan bir hamur yoğuralım.
- Haller verip, tepsiye alalım, üstlerine yumurta sarısını sürüp 190 derece de 20-25 dakika pişirelim.
- Soğuyan şerbeti sıcakken tatlıların üstüne dökelim 1-2 saat şerbeti çekmesi için bekletelim daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????????.