RenkliDusler
Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülecek
- Yarım paket irmik
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 su bardak şeker (200)
- Alabildiği kadar un kulak göğsü yumuşaklığı olsun
- 3 ,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti derin birkapta karıştırın kenarda bekletin.
- Materyallerin hepsini karıştırarak unu ek edin. Unu denetimli alın ben hamur elime yapışması bittiğinde olmuş sayıyorum.
- ondan sonrasında hal verin.
- Ortasına ceviz yahut fındık koyabilirsiniz her ikisi de yok ise çatalla çizik atın böylede epey hoş oluyor
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Ortada denetim edin. Pişirme kademesin fazlaca değerli fırında alınca şerbeti hepsinin üzerini gezdirerek dökün.
- Üzerini bir tepsiyle kapatın şerbeti çeksin ve yumuşak olsun umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.