RenkliDusler
Active member
Şerbetli Elmalı Toplar Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için;
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 4 adet rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 kabartma tozu
- 250 gram margarin
- 4 su bardağı un
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbeti yapalım.Şerber için şeker ve suyu koyalım kaynadıktan daha sonra limon damlatalım .
- daha sonra elmalı harcı yapalım.Elmalı harç için rendelediğimiz elmaları şekeri tavada pişirelim, suyu çekince tarçın ve ceviz ekleyelim.
- Hamur için birinci vakit içinderda bir kaba yoğurt, yumurta ,şeker,margarin ,vanilya koyarak gereçleri karıştıralım.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Yuvarlak beze alıp içine elmalı harçtan koyalım ve yuvarlayalım.
- 190 derece de pişirelim.
- Fırından çıktıktan daha sonra soğumuş şerbete batıralım , daha sonra hindistan cevizine bulayalım.