RenkliDusler
Active member
Şipşak Revani Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı irmik
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı un (Kek kıvamı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 ,5 su bardağı su
- 2 damla limon
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta ve şeker köpük olana kadar düzgünce çırpılır.
- Sırasıyla başka gereçler eklenip düzgünce çırpılır. Ne hayli cıvık ne epey katı olacak akışkan bir kıvamda olmalı.
- Evvelce ısıtılmış 170derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Başka tarafta şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Şerbetde tatlı da sıcak olmamalı. Bu ölçülerle fotoğrafta bakılırsaceğiniz küçük uzunluk borcamda 9dilim oldu. Deneyeceklere afiyet olsun ????.