Soğuk Baklava

RenkliDusler

Active member
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller

Kullandığım tepsi ölçüsü 20 cm x 30 cm

  • 1 paket baklavalık yufka 500 gram (küçük tepsi kullandım)
  • 120 gram tereyağ (eritirken yakmayın ve üstündeki beyaz köpüğü alın)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 1,5su bardağı şeker(tatlı seviyorsanız yarım su bardağı artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
Ortası katı için;

  • İri çekilmiş fındık içi(fıstık ve cevizde olabilir)
Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı nesquick yada rendelenmiş çikolata tozu
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbeti için tencereye su ve şeker koyulur karıştırılır.
  2. 5 dk kaynattıktan daha sonra kenara soğumaya alalım.
  3. Soğuduktan daha sonra sütü ek edip karıştıralım ve kenara alalım.
  4. Tereyağını eritelim ve üstündeki beyaz köpükleri alalım ocağı kapatalım ve sıvı yağı üzerine ek edip karıştıralım.
  5. Bu ortada fırınımızın ısınması için açalım ????.
  6. Baklavalık yufkayı tezgaha koyalım ve baklavayı yapacağımız tepsiyi üzerine koyarak tepsinin boyutunda yufkaları keselim ve kestiğimiz modül yufkaların üzerini kurumaması için örtelim.
  7. Kullanmadığımız yufkaları kesinlikle örtün kurumasın.
  8. Fırın tepsimizin tabanını yağlayalım,bir bütün yufka serelim üzerine modül kestiğimiz yufkalardan yerleştirelim ve bir yemek kaşığı yağ sürelim ve yine büyün yufka üzerine kesim yufkalardan yerleştirelim ve tekrar bir yemek kaşığı yağ gezdirelim bu türlü yufkaların yarısını dizelim.
  9. Yağladıktan daha sonra iç gereci fındık yada sizin tercih ettiğiniz malzemeyi koyalım hertarafına eşit gelecek biçimde serpelim ve bir daha bir bütün yufka serelim.
  10. Üzerine de kesim yufkalardan bir kat serelim ve bir yemek kaşığı yağdan gezdirelim ve bu süreci yufkalar birene kadar sırayla dizelim !!!!
  11. En üste iki üç yufka bütün yufka yerleştirelim ve kenarlardan taşan yufka olursa onları bıçakla keserek düzeltelim.
  12. Geri kalan yağı tepsimizin üzerine gezdirelim ve bıçakla yufkamızı keserek dilimleyelim.
  13. 170 derece önce ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim.
  14. Pişen baklavayı fırından alalım ve birinci sıcağının çıkması için 4-5 dk bekletelim ve üzerine şerbet süt karışımını yavaşça her tarafına gezdirelim.
  15. Bir gece bekletmenizi öneririm.
  16. Bekleyip sütünü yeterlice çektikten daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı nesquick’i yada rendelenmiş çikolata tozunu serperek tüm tepsinin üzerini kaplayalım.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
❣
.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst