RenkliDusler
Active member
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 800 gram hazır baklavalık yufka
- 1 kase kadar tereyağı ve sıvı yağ karışık
- 1 kase iri çekilmiş ceviz, fındık ya da antep fıstığı
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı süt tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkanın açık hali ile içine tam sığacağı bir tepsi seçin. Büyük uzunluk borcam dar geliyor. 2 kglık baklava tepsisi uygun oluyor.
- Yufkaları tam iki kesime ayıralım ortaya ceviz serpeceğiz.
- Tepsinin altına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp fırça ile sürelim. Üzerine yufka sayısının yarısı kadar yufkayı 2şerli dizelim ve her seferinde yağ sürelim.
- Yarı olunca cevizini serpip birebir biçimde devam edelim.
- Tepsi dolunca dilimleyip kalan yağı da üzerine dökelim.
- 180 derece evvelde ısıtılmış fırında alttan ikici rafta 40 dk. pişirelim. Üzeri daha erken kızaracağı için altına yakın pişirmenizi ve içinin hamur kalmaması için de 40 dk kesinlikle fırında kalmasını tavsiye ederim.
- Bu sırada ya da isterseniz öncesinde sütü ve şekeri kaynatalım ve ılınmaya bırakalım. Kaynar sıcaklığı çıkınca vanilya ve kremayı katıp karıştıralım.
- Tatlı fırından çıkınca biraz sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Beş on dakika kadar vakit daha sonra soğuğa yakın ılık olan şerbeti üzerine dökelim.
- Tam soğuyunca yani bir saat daha sonra dolaba koyalım ve kakao karışımını serpelim. Afiyet olsun.