RenkliDusler
Active member
Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet elma
- Ceviz içi
- Kuş üzümü
- Tarçın
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilya bir kabın için mikser yardımı ile karıştırılır.
- Karışımın ortasından bir su bardağı ayırıp çabucak sonrasında kekin üzerine dökmek için buzdolabına kaldırılır.
- Farklı bir kabın ortasında kekin daha hoş kabarması için yumurtalar kabarana kadar mikser ile çırpılır.
- Yoğurtlu karışım ile yumurtalar birleştirilip karıştırıldıktan daha sonra un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
- Yağlayıp unladığımız borcama kek karışımı dökülür.
- Kek hamurunun üzerine evvel kabuğu soyulup ince ince kestiğimiz elmalar dizilir.
- Üzerine sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümleri serpilir.
- Çok ufak olmayacak biçimde parçaladığımız ceviz içleride serpildikten daha sonra üzerine tarçın ek edilir.
- Pişirme kademesinde evvelinde ısıtılmış fan ayarında 175 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
- 5-10 dk daha sonra kekin birinci sıcağı çıkınca ayırdığımız yoğurt sosu dökülüp fırça yardımı ile her yerine sürülür.
- Kekimiz eksiksiz soğudunda servise hazırdır.
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı