RenkliDusler
Active member
Soslu Parfe Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti (tekli olacak)
- 1 küçük paket bebe bisküvisi(172 gr olan)
- 1 kahve fincanı fındık yada fıstık kırığı
- 1 paket toz çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket kare sütlü çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Kreması için 3 bardak süt,şeker ve un bir tencereye alıp pişiriyoruz.
- Altını kapatınca 1 poşet toz santiyi ekleyip mikser ile 2 dakika kadar çırpıyoruz.
- Akabinde fıstık kırığını ve bebe bisküvisini kırmadan bütün olarak ek ediyoruz.
- Küçük bir borcama döküp ılımaya bırakıyoruz.
- Çikolata sosu için, 2. 5 su bardağı sütü bir tavaya alıyor üzerine toz çikolata sosunu ekleyip ocağa alıyoruz ve pişiriyoruz.
- Göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
- 1 paket çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Parfenin üzerine döküp dolapta bir gece bekletip servis ediyoruz.