Soslu Parfe

RenkliDusler

Active member
Soslu Parfe Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti (tekli olacak)
  • 1 küçük paket bebe bisküvisi(172 gr olan)
  • 1 kahve fincanı fındık yada fıstık kırığı
  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket kare sütlü çikolata
Soslu Parfe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kreması için 3 bardak süt,şeker ve un bir tencereye alıp pişiriyoruz.
  2. Altını kapatınca 1 poşet toz santiyi ekleyip mikser ile 2 dakika kadar çırpıyoruz.
  3. Akabinde fıstık kırığını ve bebe bisküvisini kırmadan bütün olarak ek ediyoruz.
  4. Küçük bir borcama döküp ılımaya bırakıyoruz.
  5. Çikolata sosu için, 2. 5 su bardağı sütü bir tavaya alıyor üzerine toz çikolata sosunu ekleyip ocağa alıyoruz ve pişiriyoruz.
  6. Göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. 1 paket çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
  8. Parfenin üzerine döküp dolapta bir gece bekletip servis ediyoruz.
Soslu Parfe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst