RenkliDusler
Active member
Süpriz Pastası Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
Not EkleTanımı Yazdır
Pandispanya için;
- 6 oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tepeleme buğday nişastası
- 1 su bardağı tepeleme un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakaolu kremşanti
- Kremşantiyi yapmak için bir bardak soğuk süt
- 8 gram krema sertleştiricisi
- Çikolata parçacıkları
- 2 paket sade kremşanti
- 2 bardak soğuk süt
- 8 gram krema sertleştirici
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar evvela pandispanyamızın yapılışı ile başlayalım.
- Pandispanyamızın yapılışı için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz (Çırpmaya devam ederken 7-8 dakikadan daha sonra sıcak suyu azar azar ek ediyoruz)
- Kuru gereçleri eleyerek azar azar eleyerek ekleyip söndürmeden tahta spatulayla aşağıdan üst gerçek karıştırıyoruz. Kalıbın altını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayıp hamuru kenarından başlayarak döküyoruz.
- Birkaç sefer tezgaha vurarak havasını alıp evvelde ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika denetimli pişiriyoruz. Pişen keki kürdan testi yaparak çıkarıp bir telin üzerine zıt çevirerek soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan keki dört eşit kesime bölerek istediğimiz üzere süsleyebilirsiniz ve öncesinden yapıp derin dondurucuya atabilirsiniz. Pandispanyamızın birebir gün yapacaksak soğuduktan daha sonra 3 eşit kesime ayıralım.
- Ortası için; kakaolu kremşantiyi güzelce çırpalım yarım saat buzdolabında bekletelim.
- çabucak sonrasında kesmiş olduğumuz pandispanyamıza kremşantimizi koyalım birinci katta koyduktan daha sonra ikinci kat pandispanyamızı üzerine koyalım ve kekimizi 3 kaşık süt yardımı ile ıslatalım.
- Üzerine artan kakaolu kremşantimizi koyalım ve çikolata parçacıklarını atalım. 3. Kat pandispanyamızı koyduktan daha sonra tekrar 3 kaşık süt yardımı ile ıslatalım ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
- Bu ortada sade kremşantimizi hazırlayalım ve dolapta beklettim. 1 saat daha sonrası pastamızı kaplamak için kremşantiyi spatula yardımı ile kekimizi güzelce kapatalım pürüzsüz olacak biçimde ve sıkma torbası ile biçim verelim.