Süpriz Pastası

RenkliDusler

Active member
Süpriz Pastası Tanımı İçin Materyaller

Pandispanya için;

  • 6 oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tepeleme buğday nişastası
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Pastanın ortası için;

  • 1 paket kakaolu kremşanti
  • Kremşantiyi yapmak için bir bardak soğuk süt
  • 8 gram krema sertleştiricisi
  • Çikolata parçacıkları
Pastanın üzeri için;

  • 2 paket sade kremşanti
Kremşanti yapmak için;

  • 2 bardak soğuk süt
  • 8 gram krema sertleştirici
Süpriz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhabalar evvela pandispanyamızın yapılışı ile başlayalım.
  2. Pandispanyamızın yapılışı için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz (Çırpmaya devam ederken 7-8 dakikadan daha sonra sıcak suyu azar azar ek ediyoruz)
  3. Kuru gereçleri eleyerek azar azar eleyerek ekleyip söndürmeden tahta spatulayla aşağıdan üst gerçek karıştırıyoruz. Kalıbın altını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayıp hamuru kenarından başlayarak döküyoruz.
  4. Birkaç sefer tezgaha vurarak havasını alıp evvelde ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika denetimli pişiriyoruz. Pişen keki kürdan testi yaparak çıkarıp bir telin üzerine zıt çevirerek soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyan keki dört eşit kesime bölerek istediğimiz üzere süsleyebilirsiniz ve öncesinden yapıp derin dondurucuya atabilirsiniz. Pandispanyamızın birebir gün yapacaksak soğuduktan daha sonra 3 eşit kesime ayıralım.
  6. Ortası için; kakaolu kremşantiyi güzelce çırpalım yarım saat buzdolabında bekletelim.
  7. çabucak sonrasında kesmiş olduğumuz pandispanyamıza kremşantimizi koyalım birinci katta koyduktan daha sonra ikinci kat pandispanyamızı üzerine koyalım ve kekimizi 3 kaşık süt yardımı ile ıslatalım.
  8. Üzerine artan kakaolu kremşantimizi koyalım ve çikolata parçacıklarını atalım. 3. Kat pandispanyamızı koyduktan daha sonra tekrar 3 kaşık süt yardımı ile ıslatalım ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  9. Bu ortada sade kremşantimizi hazırlayalım ve dolapta beklettim. 1 saat daha sonrası pastamızı kaplamak için kremşantiyi spatula yardımı ile kekimizi güzelce kapatalım pürüzsüz olacak biçimde ve sıkma torbası ile biçim verelim.
Süpriz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst