RenkliDusler
Active member
Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (Unun rengi değişmesin)
- Bir yandan da şeker ile sütün yarısını şeker eriyecek biçimde ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
- Kavrulan una evvel soğuk sütü ekliyoruz ki unumuz topak olmasın. daha sonrasında yavaş yavaş erittiğimiz şekerli sütü ek ediyoruz.
- Sütü ekledikten daha sonra topak kalmayacak biçimde karıştırıp yumurta sarısı ek ediyoruz ve orta ateşte bir iki fokurdatıp altını kapatıyoruz.
- Ocaktan aldığımız helvamıza vanilya ekleyip borcam yahut fırın tepsisine alıyoruz. 200-220 derece ortası yalnızca üstünü 20-25 dakika kızartıyoruz ve tanımımız hazır. Afiyet olsun!????