RenkliDusler
Active member
Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı şekere 2 su bardağı sütü ekleyip ocakta ısıtıyoruz.
- Şeker eridikten daha sonra altını kapatıyoruz kalan sütü ve yumurta sarısını üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Farklı bir tencerede 100 gram tereyağı yahut margarini eritiyoruz unumuzu ekleyip kısık ateşte yavaşça pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Hazırladığımız sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.
- çabucak sonrasında vanilyayı ekleyip göz göz kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Helvamızı fırın kaplarına hisse ediyoruz .
- Fırın tepsisine su koyup kaplarımızı tepsiye diziyoruz.
- Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine dilerseniz fındık,fıstık,ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun????