RenkliDusler
Active member
Süt Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- Fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- İrmik, limon suyu, kabartma tozu, vanilya, un koyup karıştırıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıdı seriyoruz.
- Bir damla yağ damlatıp fırça ile yağlıyoruz.
- Karışımı boşaltıp 175 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Öbür bir kapta şerbet için süt ve toz şekeri karıştırıyoruz.
- Ilıklaşınca kekin üstüne şerbeti döküyoruz.
- 1 saat dinlenince kremşantiyi üzerine döküp yaydırıyoruz.
- Rondodan geçirdiğimiz fındık ile süslüyoruz. Afiyet olsun.