Süt Şerbetli Tatlı

RenkliDusler

Active member
Süt Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 4 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
Süsleme üzeri için:

  • Fındık
Süt Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
  2. İrmik, limon suyu, kabartma tozu, vanilya, un koyup karıştırıyoruz.
  3. Tepsiye yağlı kağıdı seriyoruz.
  4. Bir damla yağ damlatıp fırça ile yağlıyoruz.
  5. Karışımı boşaltıp 175 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
  6. Öbür bir kapta şerbet için süt ve toz şekeri karıştırıyoruz.
  7. Ilıklaşınca kekin üstüne şerbeti döküyoruz.
  8. 1 saat dinlenince kremşantiyi üzerine döküp yaydırıyoruz.
  9. Rondodan geçirdiğimiz fındık ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Süt Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst