RenkliDusler
Active member
Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 litre süt
- 2 su bardağı pirinç
- 1.5 litre su
- 2.5 su bardağı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel pirinçi yıkayıp 1. 5 litre su ile ocağa koyup pişirin.
- Suyu bitmek üzere ve pişmiş olan pirinçe 2 litre sütü döküp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan daha sonra altını kısın.
- Kıvamı yoğunlaşmaya başlayan sütlaça 2. 5 su bardağı şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Şeker eridikten daha sonra ocağı kapatın.
- Pişen sütlacı dolaba koymak üzere kaselere dökün ve birinci sıcaklığı çıkana kadar dışarıda bekletin.
- Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra dolaba koyun.
- İster bir gün bekletin isterseniz çabucak yiyin siz bilirsiniz. Ben dayanamadım çabucak yedim bir daha de fazlaca hoştu.