Sütlaç

RenkliDusler

Active member
Sütlaç Tanımı İçin Materyaller

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1.5 litre su
  • 2.5 su bardağı şeker
Sütlaç Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel pirinçi yıkayıp 1. 5 litre su ile ocağa koyup pişirin.
  2. Suyu bitmek üzere ve pişmiş olan pirinçe 2 litre sütü döküp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan daha sonra altını kısın.
  3. Kıvamı yoğunlaşmaya başlayan sütlaça 2. 5 su bardağı şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar kaynatın.
  4. Şeker eridikten daha sonra ocağı kapatın.
  5. Pişen sütlacı dolaba koymak üzere kaselere dökün ve birinci sıcaklığı çıkana kadar dışarıda bekletin.
  6. Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra dolaba koyun.
  7. İster bir gün bekletin isterseniz çabucak yiyin siz bilirsiniz. Ben dayanamadım çabucak yedim bir daha de fazlaca hoştu.
Deneyenler şimdiden afiyet olsun.
 
Üst