RenkliDusler
Active member
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 8-10 yemek kaşığı şeker (tatlı isteğinize gore)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 pk kremşanti
- Antep fıstığı, tarçın..
Not EkleTanımı Yazdır
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri tencerede yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- İstediğiniz servis tepsisinin içine sudan geçirip karışımı döküyoruz.
- 3 saat buzdolabında kalırsa daha uygun kalıbı çıkar.
- Soğuduktan daha sonra servis tabağına aykırı çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
- Ben üzerine süs için kremşanti ve meyve ile süsleme yaptım. Sizler de yapmak isterseniz çikolata sosu yahut öbür kremayı soğuk olarak ekleyip 1 saat kadar daha dolapta dinlendirin. Afiyet olsun ????.