RenkliDusler
Active member
Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 tane yumurta
- 1 poşet krem şanti
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı çilek reçeli
Not EkleTanımı Yazdır
- Krem şanti hariç bütün materyalleri tencereye koyup karıştırıyoruz. Ocağımıza alıp öpücük ???? atana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp krem santiyi ekliyoruz.
- Muhallebimiz kenarda ılırken bizde peltemizi yapalım.
- Nişastayla suyu sos tavasına ekliyoruz.
- Nişastayı eritiyoruz ve üzerine çilek ???? reçelini ekliyoruz.
- Kıvam alınca altını kapatıyoruz yani öpücük ???? atmaya başladığında. ????.
- Bardağımızın yarısından biraz fazlası olacak biçimde muhallebiden koyuyoruz üzerine de peltemizi ekliyoruz.
- Birkaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz veeee servise hazır.
Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı