Sütlü Tatlı

RenkliDusler

Active member
Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için;

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 poşet krem şanti
Çilek reçelli pelte için;

  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı çilek reçeli
Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Krem şanti hariç bütün materyalleri tencereye koyup karıştırıyoruz. Ocağımıza alıp öpücük ???? atana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp krem santiyi ekliyoruz.
  2. Muhallebimiz kenarda ılırken bizde peltemizi yapalım.
  3. Nişastayla suyu sos tavasına ekliyoruz.
  4. Nişastayı eritiyoruz ve üzerine çilek ???? reçelini ekliyoruz.
  5. Kıvam alınca altını kapatıyoruz yani öpücük ???? atmaya başladığında. ????.
  6. Bardağımızın yarısından biraz fazlası olacak biçimde muhallebiden koyuyoruz üzerine de peltemizi ekliyoruz.
  7. Birkaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz veeee servise hazır.
Afiyet şifa olsun ????

Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst