RenkliDusler
Active member
Sütlü Tereyağlı Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı un
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt (suda olabilir)
- 1, su bardağı şeker
- Antep fıstığı tozu (dövülmüş ceviz yahut badem yada tarçında kullanabilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbetimizi hazırlamak için süt ile şekerimizi bir kapta çırpıp kenarda bekletiyoruz.
- Akabinde tavamızda yahut geniş ve derin bir tencerede tereyağımızı eritip sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Unumuzu yavaşca ek edip tahta kaşıkla orta ateşte daima karıştırıyoruz.
- Unumuz renk değiştirip birleştiğinde ocak ısımızı kısık ateşe alıp biraz daha karıştırıp şerbetimizi yavaşaca döküyoruz ve karıştırıp şerbetimizi güzelce yediriyoruz. Helvamız şerbeti emip kaşıkta toplanır hale geldiğinde ocaktan alıp kaşıkla biçim veriyoruz.
- Dileğe nazaran üzerine antep tozu, dövülmüş ceviz yahut badem yada tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.