RenkliDusler
Active member
Sütlü Ve Pekmezli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker (Silme)
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Genişçe bir tava yada tencereye yağları alalım, margarin eridiği vakit içine irmiği ekleyelim.
- İrmiğin rengi kahverengi olana kadar kavuralım.
- İçine 2 bardak süt ekleyelim 1-2 sefer çevirelim ve beklemeden toz şekeri ve pekmezi ekleyelim.
- Göz göz olup, şerbetini çekene kadar karıştıralım.
- Kıvamı için; damak zevkinize göre sütünü ister çektirin, ister biraz ıslak bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.