Sufle Tadında Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Sufle Tadında Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane oda ısısında yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için

  • 1 ,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı dolusu kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata
Sufle Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle genişçe bir kabin içine şekeri ve yumurtayı alıp köpürene kadar mikserle bikaç dakika çırpalım
  2. Yağını sütünü ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
  3. Kuru gereçleri süzgece bırakıp eleyerek karıştırma kabına eliyelim bikaç dakika daha tel çırpıcıyla çırpıp yağlanmış tepsiye alalım.
  4. Isınmış fırında 30 dakika pişirelim denetimli olun her insanın fırını birebir olmayabilir.
  5. Başka yandan sosu için bir sos tenceresine bütün materyalleri alıp bir tel çırpıcıyla çırpıp orta ateşte kaynayınca ateşten alalım.
  6. Fırından pişen kekimizi alıp birinci sıcaklığı çıkınca ben 10 dakika beklettim ve sıcak sosu dilimlemiş olduğum kekin üzerine dökelim.
  7. Dinlendirelim sosunu çekince servis yapalım. Afiyet olsun.
Sufle Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst