RenkliDusler
Active member
Sufle Tadında Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane oda ısısında yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 ,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı dolusu kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabin içine şekeri ve yumurtayı alıp köpürene kadar mikserle bikaç dakika çırpalım
- Yağını sütünü ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
- Kuru gereçleri süzgece bırakıp eleyerek karıştırma kabına eliyelim bikaç dakika daha tel çırpıcıyla çırpıp yağlanmış tepsiye alalım.
- Isınmış fırında 30 dakika pişirelim denetimli olun her insanın fırını birebir olmayabilir.
- Başka yandan sosu için bir sos tenceresine bütün materyalleri alıp bir tel çırpıcıyla çırpıp orta ateşte kaynayınca ateşten alalım.
- Fırından pişen kekimizi alıp birinci sıcaklığı çıkınca ben 10 dakika beklettim ve sıcak sosu dilimlemiş olduğum kekin üzerine dökelim.
- Dinlendirelim sosunu çekince servis yapalım. Afiyet olsun.