RenkliDusler
Active member
Sultan Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt
- 1 fincan un
- 1,5 fincan nişasta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 vanilya
- Hindistan cevizi
- Petibör bisküvi
- 1 tane krem şanti
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt içine şekeri, nişastayı,unu kakaoyu koyup güzelce çırpalım.
- Ocağın altını açalım daima karıştıralım topaklanma olmasın. Kıvam aldığında ocağın altını kapamadan margarin ve vanilyayı ekleyelim.
- Fırın tepsimin içine hindistan cevizi ve bisküvi mi ezerek her yerine güzelce yaydım.
- Üzerine kakaolu sosumu her yerine eşit biçimde döktüm ve soğumaya bıraktım.
- Güzelce soğuduğu vakit kremşantiyi hazırlayıp onu da üzerine güzelce yaydım ve buz dolabında 1 saat beklettim.
- ondan sonrasında eşit dilimlere kesip ortalarına muz koyarak katladım afiyet olsun ????.