RenkliDusler
Active member
Sultan Sarması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı buğday nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti (İçinde 2 tane oluyor)
- 1 bardak süt
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 3 bardak sütü şekeri unu ,nişasta ve kakaoyu ekleyip uygunca çırpalım .
- Ocakta karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca kapatalım.
- Borcama hindistan cevizi serelim üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi dökelim.
- Üzerini düzeltelim soğumaya bırakın.
- Öbür taraftan krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpalım. Yoğunlaşana kadar kakaolu muhallebi 20 dk soğusun dolapta.
- çabucak sonrasında krem santiyi üzerine dökelim düzeltelim.
- Dilediğimiz üzere süsleyip buzdolabına koyalım.
- 2 saat dinlemeye bırakalım. ,Uzun şerit kesip rulo yapalım afiyet olsun.