Tadı Hazır Üzere Konut İmali Yaş Pasta

RenkliDusler

Active member
Tadı Hazır Üzere Konut Üretimi Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller

Pandispanya için;

• 4 adet yumurta
  • 1 bardak şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak + 1 yemek kaşığı un
  • Kakaolu pandispanya için tarife ek fazlaca dolu olmadan 4 yemek kaşığı kadar kakao ekledim
Pastaci kreması için;

• 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 bardak şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Yada margarinde kullanabilirsiniz)
  • İçerisine ben muz kullandım dilerseniz diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.
Çikolata sos için;

• 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao (Dilerseniz 2 kaşıkta kullanabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzerini kaplamak için;

• 2 paket kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
Süslemek için;

• Hazır pasta süsleri kullanabilirsiniz.
Tadı Hazır Üzere Konut Üretimi Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Pandispanyamız için, yumurtaların sarısını ve beyazını karıştırmadan ayırıyoruz.
  2. Beyazının içerisine 1 fiske tuz ekleyip krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  3. ondan sonrasında, sarısının üzerine şekeri ekleyip bir daha mikserle çırpıyoruz biraz çırptıktan daha sonra az az suyu ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz. Krema kıvamına gelince içerisine un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz yavaşça çırpıyoruz.
  4. Farklı bir kaptaki beyazları, sarıların üzerine spatula sayesinde aşağıdan üste hakikat karıştırarak ekliyoruz mutlaka burada mikser kullanmıyoruz beyazları homojen bir biçimde karısana kadar devam ediyoruz.
  5. Yuvarlak biçimdeki kalbimizin altına yağlı kağıt sererek üzerine kekimizi döküyoruz. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar hiç açmadan pişiriyoruz.
  6. Piştikten daha sonra çıkınca biraz soğumasını bekliyoruz çabucak sonrasında ben ikiye böldüm ve birebir biçimde kakaolu pandispanyada yaptım ve onuda ikiye böldüm 4 adet halinde kullandım.
  7. Pastacı kreması için şekeri unu sütü yumurtayı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz topaklanmamasına dikkat edelim.
  8. Kaynamaya yakın vanilyayı ve tereyağını ekleyelim kaynadıktan daha sonra ocağın altını kapatalım kabuklanmaması için sık sık karıştıralım.
  9. Çikolata sos için; süt, su, şeker, un ve kakaoyu çırpıcıyla birbirine karışana kadar çırpıyoruz daha sonra ocağın üzerine alıyoruz kaynayınca 1 tatlı kaşığı margarin ekliyoruz altını kapatıyoruz (Sık sık karıştıralım kabuklanmasın ve hoş bir biçimde soğusun)
  10. Kremşantiyi sütle çırptıktan daha sonra buzdolabına atıyoruz biz keklerimizi hazırlayan kadar soğuması için.
  11. Bunları hazırladıktan daha sonra keklerimizi bir kakaoyu bir sade olacak biçimde ortalarına pastacı kreması ve muz ile doldurarak üst üste diziyoruz.
  12. sonrasındasında kremşanti ile kapatıp üzerine çikolata sos döküyoruz (Miktarını istediğiniz üzere ayarlayın bu ölçüyle biraz fazla çıkıyor) dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Mesken imali lakin her tadanın hazır zannettiği hayli hoş bir pasta afiyet olsun.
Tadı Hazır Üzere Mesken Üretimi Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı