Tadından Doyum Olmayan İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Tadından Doyum Olmayan İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 2 pk kabartma tozu
  • 2 pk şekerli vanilya
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Tadından Doyum Olmayan İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhabalar en evvel şerbetinizi yani iki su bardağı şeker ,üç su bardağı su olarak kaynamaya bırakın.
  2. En son iki damla limon ekleyin.
  3. daha sonra 1 su bardağı yağ ,1 bardak şeker, 1 bardak yoğurt, 1. 5 su bardağı un karıştıralım.
  4. Yumurta, vanilya ,kabartma tozunu ekledikten daha sonra borcama dökelim.
  5. 180 derecede ısıttığımız fırına atalım ,tahmini 20 dakika pişirelim.
  6. En son üstü hoş bir biçimde kızardıktan daha sonra çıkaralım.
  7. Biraz soğumaya bıraktıktan daha sonra şerbetini dökelim.
  8. Üzeri için farketmez istediğinizi koyabilirsiniz, tam kıvamında muazzam bir irmik tatlısı denemenizi tavsiye ederim.
Tadından Doyum Olmayan İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst