RenkliDusler
Active member
Tahinli Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
- Yarım su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında ki yumurta ve şekeri 7 8 dakika kadar güzelce köpürene kadar çırpın üzerine tahin süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekleyip karıştırın en son fındıkları da ekleyip karıştırın.
- Margarinle yağladığınız borcama harcı dökün ve bir kasenin ortasında yarım su bardağı tahin ve üç kaşık şekeri düzgünce karıştırıp kekin üzerine dökün.
- Kaşıkla yavaşça dairesel hareketlerle karıştırın, üzerine iri kıyılmış fındıkları ekleyin.
- 160 derece de yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Birinci 20 dakika fırının kapağını açmayın deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????.