RenkliDusler
Active member
Tam Kıvamında Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kendinizde kıvamına bakılırsa ayarlaya bilirsiniz)
- 3 adet elma (büyükse 2 adette kâfi olur)
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içerisine 125gr tereyağı,yumurta ve şekeri alalım.
- Güzelce karışana kadar karıştıralım,daha sonrasında kabartma tozu ve unu ekleyelim.Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurdumuz hamurun bi kısmını buzdolabı poşeti sayesinde buzluğa atalım 20-25 dk bekletelim.
- Kalan hamurumuzu tart kalıbına alıp güzelce yayalım ve üzerine bir çatal sayesinde delikler açalım.
- Elmalarımızı bi tencere yahut bi tavaya rendeleyip içine seker ve tarçını ekleyip elmaların rengi dönünceye kadar karıştıralım.
- Rengi dönen harcımızı ocaktan alıp soğuyana kadar bekliyelim.
- Soğuyan harcı kalıbımızdaki hamurumuzun üzerine güzelce yayalım.
- Buzdolabına koyduğumuz başka hamurumuzu çıkarıp bir rende sayesinde harcımızın üzerine rendeleyelim.
- 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
- Fırından çıkartığımız tartımızın üzerine pudra şekeri ekleyip servis edelim.Deneyeceklere şimdiden Afiyet Olsun..