RenkliDusler
Active member
Tam Kıvamında Revani Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya tozu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- Tereyağı
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 kesim limon
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle revani şerbeti için bir tencereye su, şeker ve limonu alıp ocağa koyuyoruz.
- Kısık ateşte 10 dk kadar kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp blenderla çırpıyoruz.
- Yoğurt ve sıvı yağıda ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
- Üstüne irmik, kabartma ve vanilya ek ediyoruz onları da yeterlice blenderdan geçiriyoruz.
- Un, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız harcı tereyağıyla yağladığımız borcama alıyoruz.
- Evvelce ısınmış alt üst ayarlı 170°c fırında pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra 5 dk kadar soğutmaya bırakıyoruz.
- Hazırladığımız şerbeti üstüne döküyoruz.
- Revaniyi dilimleyip üstünü antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.