RenkliDusler
Active member
Tam Kıvamlı Yumuşacık Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kg soyulup kesilmiş kabak
- 3 su bardağı şeker
- Dövülmüş ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabağı evvel ince bi biçimde dilimleyip kabuklarını soyun.
- daha sonra nasıl istiyorsanız o biçimde kesin ben kare kare kestim. Yıkayın.
- Yaygan bir tencere alın ve tabanına kabakları dizin .
- Üzerine şekerin yarısını koyun.
- daha sonra bir kat daha kabak dizin ve şekerin kalan yarısını da onun üzerine dökün.
- 3 saate yakın kapağını kapatıp bekleyin. Kabaklar su salacaklar.
- daha sonra evvel yüksek ateşte,kaynadıktan daha sonra da kısık ateşte 40 dk ya yakın pişirin.
- Orta ara denetim edin bu mühlet kabağın cinsine nazaran değişir.
- Suyunu çekmesini sağlayın.
- Suyu çekildikten daha sonra altını kapatın soğutup servis edebilirsiniz