Tam Kıvamlı Yumuşacık Kabak Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Tam Kıvamlı Yumuşacık Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg soyulup kesilmiş kabak
  • 3 su bardağı şeker
  • Dövülmüş ceviz
Tam Kıvamlı Yumuşacık Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabağı evvel ince bi biçimde dilimleyip kabuklarını soyun.
  2. daha sonra nasıl istiyorsanız o biçimde kesin ben kare kare kestim. Yıkayın.
  3. Yaygan bir tencere alın ve tabanına kabakları dizin .
  4. Üzerine şekerin yarısını koyun.
  5. daha sonra bir kat daha kabak dizin ve şekerin kalan yarısını da onun üzerine dökün.
  6. 3 saate yakın kapağını kapatıp bekleyin. Kabaklar su salacaklar.
  7. daha sonra evvel yüksek ateşte,kaynadıktan daha sonra da kısık ateşte 40 dk ya yakın pişirin.
  8. Orta ara denetim edin bu mühlet kabağın cinsine nazaran değişir.
  9. Suyunu çekmesini sağlayın.
  10. Suyu çekildikten daha sonra altını kapatın soğutup servis edebilirsiniz
    ❤
    ❤
    ❤
    .
Tam Kıvamlı Yumuşacık Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst