RenkliDusler
Active member
Tam Ölçülü Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbeti için tencereye 2 su bardağı su, 1, 5 su bardağı şeker alınır karıştırılır.
- Birkaç damla limon suyu ek edilir ve 5 dk kaynatıp soğumaya bırakılır (şerbet soğuk olmalı).
- Kremşantiyi soğuk süt ile çırparak hazırlayalım ve soğuması için dolaba kaldıralım.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım üzerine süt, sıvı yağ, ek edilir çırpılır.
- İrmik, haşhaş, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir çırpılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine kek hamuru dökülür 170 derece evvelde ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
- Pişen keki 3-4 dakika birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim daha sonra hertarafına soğuk şerbeti yavaşça gezdirelim şerbeti çekmesi için dinlendirdikten daha sonra kremşantiyi üzerine düzgün biçimde sürelim.
- Ben 2 saat buzdolabında beklettikten daha sonra servis yaptım.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun