Tam Ölçülü Haşhaşlı Revani Tanımı

RenkliDusler

Active member
Tam Ölçülü Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince irmik
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket kremşanti
Tam Ölçülü Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbeti için tencereye 2 su bardağı su, 1, 5 su bardağı şeker alınır karıştırılır.
  2. Birkaç damla limon suyu ek edilir ve 5 dk kaynatıp soğumaya bırakılır (şerbet soğuk olmalı).
  3. Kremşantiyi soğuk süt ile çırparak hazırlayalım ve soğuması için dolaba kaldıralım.
  4. Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım üzerine süt, sıvı yağ, ek edilir çırpılır.
  5. İrmik, haşhaş, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir çırpılır.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine kek hamuru dökülür 170 derece evvelde ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
  7. Pişen keki 3-4 dakika birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim daha sonra hertarafına soğuk şerbeti yavaşça gezdirelim şerbeti çekmesi için dinlendirdikten daha sonra kremşantiyi üzerine düzgün biçimde sürelim.
  8. Ben 2 saat buzdolabında beklettikten daha sonra servis yaptım.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
    .
 
Üst