RenkliDusler
Active member
Tam Ölçülü İrmik Helvası (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram irmik
- 150 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2. 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- Ceviz
- Fıstık
- Fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Su bardağı ölçüm 200 ml. şerbetle başlayalım. Sütü, şekeri ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Tereyağı geniş tencereye koyalım. Eriyince sıvı yağ ekleyelim.
- Üzerine irmiği ekleyip kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavuralım (Rengini anlamak için kavurduğunuz helvadan az birşey alıp şerbetle buluşturalım. İstediğiniz rengi almışsa helva tamamdır)
- Rengi istediğiniz üzere olduktan daha sonra. Şerbeti kavrulan irmiğe ekleyelim. Kıvamı katılaşana kadar karıştırarak pişirelim. 5-6 dakika kadar.
- Şerbeti çeken helvanın altını kapatıp güzelce beze sarıp, dinlenmeye bırakalım. 30 dakika kadar dinlenen helvanız yemeye hazır olacaktır. Deneyecekler için afiyet olsun ????