RenkliDusler
Active member
Tam Ölçülü Limonlu Revani Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2,5 çay bardağı yoğurt
- 2,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şekeri
- 1/4 (çeyrek) limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti yapılır. Su, toz şekeri ve 1/4 limon tencereye koyulur.
- Kaynayana kadar tencerenin altı açık olur, şerbet kaynamaya başlayınca altı kısılır.
- Kıvam aldığında şerbetin altını kapatabilirsiniz. Şerbetin epey duru ya da epey koyu olmaması gerekiyor, buna dikkat ediniz.
- Şerbet olduktan daha sonra bir kenara alıp, soğumaya bırakınız.
- Revanimizin hamuruna başlarkilk evvel, yumurta ve şeker yeterlice çırpılır.
- ondan sonrasında bir kenarda 1 limonun kabuğu rendelenir.
- Rendelenen limonun kabuğu ile bir arada tüm gereçler yumurta-şeker karışımının içine temalıp, karıştırılır.
- Yuvarlak büyük borcam tepsisi, yağlanıp biraz unlanır. Revani karışımı tepsiye dökülür.
- 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pişen revani hamurunu fırından çıkarıp, soğuması beklenir.
- Soğuk revaniye, soğuk şerbet dökülür.Servise hazırdır, afiyet olsun
.