RenkliDusler
Active member
Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket burçak bisküvi (Ya da konutunuzda bulunan rastgele bir bisküvi)
- 3 adet muz
- 1 adet kivi (Evinizde mevsimine bakılırsa ne meyve var ise onları kullanabilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 tencereye unu ve şekeri alalım. Üzerine 1 bardak sütü koyarak, çırpma teliyle düzgünce karıştırıyoruz.
- Kalan 4 bardak sütü ekleyip, ocağa alıyoruz.
- Orta ateşte, çırpma teliyle daima karıştırarak, göz göz olarak kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra altını kısıp, kısık ateşte bir daha daima karıştırarak 4-5 dk pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi bir kenara alıp, birinci ocak sıcaklığı çıktıktan daha sonra, sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip mikserle 8-10 dk çırpıyoruz.
- Rondoda bisküvileri çekiyoruz, un haline getiriyoruz.
- Muhallebiyi koyacağımız kulpların tabanına, çekilen bisküviden tepeleme 2 tatlı kaşığı koyuyoruz.
- Kulpların kenarlarına, daire biçiminde dilimlenmiş muzları diziyoruz. Muhallebiden biraz koyuyoruz. Üzerine kare biçiminde doğradığımız kivilerden koyuyoruz ve yenidendan kivilerin üzerine de muhallebi koyuyoruz.
- En üstüne de kalan bisküvi tozlarını koyuyoruz ve istediğiniz pasta gereci süsü ile süslüyoruz.
- Magnolya ılıdıktan daha sonra dolaba koyabilirsiniz. sonrasındasındasında servise hazırdır. Afiyet olsun