Tam Ölçülü Pratik Magnolya

RenkliDusler

Active member
Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
Altı ve üstü için;

  • 1 paket burçak bisküvi (Ya da konutunuzda bulunan rastgele bir bisküvi)
  • 3 adet muz
  • 1 adet kivi (Evinizde mevsimine bakılırsa ne meyve var ise onları kullanabilirsiniz)
Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 tencereye unu ve şekeri alalım. Üzerine 1 bardak sütü koyarak, çırpma teliyle düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Kalan 4 bardak sütü ekleyip, ocağa alıyoruz.
  3. Orta ateşte, çırpma teliyle daima karıştırarak, göz göz olarak kadar pişiriyoruz.
  4. Kaynadıktan daha sonra altını kısıp, kısık ateşte bir daha daima karıştırarak 4-5 dk pişiriyoruz.
  5. Pişen muhallebiyi bir kenara alıp, birinci ocak sıcaklığı çıktıktan daha sonra, sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip mikserle 8-10 dk çırpıyoruz.
  6. Rondoda bisküvileri çekiyoruz, un haline getiriyoruz.
  7. Muhallebiyi koyacağımız kulpların tabanına, çekilen bisküviden tepeleme 2 tatlı kaşığı koyuyoruz.
  8. Kulpların kenarlarına, daire biçiminde dilimlenmiş muzları diziyoruz. Muhallebiden biraz koyuyoruz. Üzerine kare biçiminde doğradığımız kivilerden koyuyoruz ve yenidendan kivilerin üzerine de muhallebi koyuyoruz.
  9. En üstüne de kalan bisküvi tozlarını koyuyoruz ve istediğiniz pasta gereci süsü ile süslüyoruz.
  10. Magnolya ılıdıktan daha sonra dolaba koyabilirsiniz. sonrasındasındasında servise hazırdır. Afiyet olsun
    🙂
Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst