Tam Ölçülü Profiterol

RenkliDusler

Active member
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 adet yumurta
Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Çikolata sos için;

  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Parlak olması için koyuyorum)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 gram bitter çikolata
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 bardak suyu tencereye alalım kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyelim.
  2. Tereyağı eridiğinde un, şeker, bir çimdik tuz ekleyelim. Daima karıştıralım topak olmasın. 2-3 dakika kadar ezerek karıştırdığımız hamuru geniş bir kaba alıp uygunca soğumasını bekleyelim.
  3. Yumurtaların pişmemesi için yeterlice soğuması değerli. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Her seferinde güzelce karıştıralım.
  4. En son mikserle çırpıp sıkma torbasına alalım ve tepsiye aralıklarla sıkalım. Bir kaşık yardımı ile de tepsiye koyabilirsiniz. 180 derecede 40 dakika hiç fırını açmadan pişirelim.
  5. Fırını kapatınca kapağını açmadan içerisinde 10-15 dakika bekletelim, içini daha hoş çekecektir (Ben büyük uzunluk sevdiğim için 20 adet çıkardım daha küçük sıkarak 26-28 adet çıkarabilirsiniz)
  6. muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim. Kaynamaya başlayınca vanilya ekleyelim. Ortada bir karıştırarak soğumasını sağlayalım.
  7. Soğuyan kremayı sıkma torbasına koyarak yada bir daha kaşık yardımı ile ortasını açtığımız profiterollerin ortasına dolduralım.
  8. Çikolata sos için; krema, süt ve tereyağı bir tencerede kaynatalım. Kaynar kaynamaz ocağı kapatıp çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım. Çikolata sosumuz soğuyup kıvam aldığında profiterollerin üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst