Tam Ölçülü Revani

RenkliDusler

Active member
Tam Ölçülü Revani Tanımı İçin Gereçler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet:

  • 2.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu
Üzeri için :

  • Fıstık
Not: 1 su bardağı ölçüsü 200 ml. 1 çay bardağı ölçüsü 150 ml.


Tam Ölçülü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şeker 15 dk çırpılır.
  2. Sıvı yağ eklenip kısa müddet çırpılır.
  3. Yoğurt eklenip kısa müddet çırpılır.
  4. İrmik eklenip kısa müddet çırpılır.
  5. Un eklenip gözükmeyene kadar çırpılır.
  6. Kabartma tozu ve vanilya eklenip karışana kadar çırpılır.
  7. Ceviz ve portakal kabuğu rendesi eklenip çırpılır.
  8. Kalıba dökülür. 20 cm birinci kalıp kullandım.
  9. 160 derecede 50 dakika pişirilir.
  10. Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar karıştırılır.
  11. 4-5 dakika limon kısılıp 20 dakika kısık ayarda kaynatılır.
  12. Kek soğuk şerbet orta sıcaklıkta olacak biçimde üzerine dökülür. İsterseniz keke kürdan ile delikler açabilirisiniz 1 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.
Tam Ölçülü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst