RenkliDusler
Active member
Tam Ölçülü Revani Tanımı İçin Gereçler
Kek için:
Tam Ölçülü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon suyu
- Fıstık
Tam Ölçülü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker 15 dk çırpılır.
- Sıvı yağ eklenip kısa müddet çırpılır.
- Yoğurt eklenip kısa müddet çırpılır.
- İrmik eklenip kısa müddet çırpılır.
- Un eklenip gözükmeyene kadar çırpılır.
- Kabartma tozu ve vanilya eklenip karışana kadar çırpılır.
- Ceviz ve portakal kabuğu rendesi eklenip çırpılır.
- Kalıba dökülür. 20 cm birinci kalıp kullandım.
- 160 derecede 50 dakika pişirilir.
- Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar karıştırılır.
- 4-5 dakika limon kısılıp 20 dakika kısık ayarda kaynatılır.
- Kek soğuk şerbet orta sıcaklıkta olacak biçimde üzerine dökülür. İsterseniz keke kürdan ile delikler açabilirisiniz 1 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.