RenkliDusler
Active member
Tam Tutan Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sut
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 kabartma tozu
- 1 şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı sut
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
- Tercihe bakılırsa ceviz ( ben robottan gecirdim )
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk boyunca pürüzsüz olana kadar blendırdan geçiriyoruz. çabucak sonrasında sırası ile süt, sıvı yağ, kakao ekleyip yinedan karıştırıyoruz. Ben unu kabartama tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek döktüm.
- Tüm malzemeleride birbirine yedirdikten daha sonra 2-3 dk dinlendiriyoruz.
- Dikdörtgen borcam ile yaptım ben dilerseniz tepside de yapabilirsiniz yada küçük borcam da yağladığımız borcama kek harcımızı döküp heryerinin eşit olmasını sağlıyalım.
- 180 derece evvelde ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirelim, ben daima fanlı ayarda kapağını açmadan pişiriyorum.
- Kürdan ile denetim ediyorum pişip pişmediğini keki fırına attıktan daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
- Bütün materyalleri karıştırıp kaynayana kadar karıştırıyoruz ben sosunu kekin pişmesine 5 dk kala yapıyorum.
- Pişen kek fırından çıktıktan 5 dk daha sonra kekimi kesip sıcak sosumu döküyorum isterseniz 1 gece dinlendirip öteki gün afiyetle yiyebilirsiniz.
- Ben süsleme olarak hindistan cevizi ve ceviz tercih ettim, isteğinize kalmış siz istediğiniz biçimde süsleyebilir yada sade olarakta yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.